Megosztás
2016.4.1. |

Az Alkotmánybíróság tegnapi döntése után az MNB-nek nincs választása: ki kell adnia a Párbeszéd Magyarországért által igényelt adatokat a 280 milliárd forint közpénzzel gazdálkodó alapítványai működéséről. Elég a bújócskából, elég a szánalmas jogászkodásból – Matolcsy, virítsd a választ! A törvényt előterjesztő Bánki Erik pedig mondjon le a Gazdasági Bizottság elnöki posztjáról!

 

A Bánki Erik, Matolcsy strómanja által betolt és a Fidesz-KDNP frakciók által megszavazott törvény annak rendje és módja szerint megbukott: a közpénz nem veszíti el csak úgy közvagyon jellegét. Követeljük, Bánki Erik mondjon le parlamenti bizottsági elnöki posztjáról!

A PM egy hónapja kikérte az infotörvény által közérdekűként megjelölt összes adatot az MNB mind a hat alapítványáról, de Matolcsyék a határidő lejárta után sem voltak hajlandóak ezek kiadására. A visszamenőleges hatályú törvény elfogadásában reménykedve Matolcsy eddig folytatta a bújócskázást, de mára nem maradt több kibúvó: színt kell vallani.

Kezdeményezzük, hogy a Nemzeti Bank sajátos közpénzkezelési gyakorlatát a saját felügyelőbizottsága mellett az Európai Központi Bank és az EU Bank Hatósága is vizsgálja meg.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) a magyar emberek nagy többségének elvárását tolmácsolva azt követeli, hogy amíg ezek a vizsgálatok le nem zárulnak, az MNB botrány-alapítványai függesszék fel a tevékenységüket!

 

Budapest, 2016. április 1.

Tordai Bence, a PM szóvivője

 

Csatlakozz! - http://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Új. Bal. Zöld.