Megosztás
2014.5.5.

   Várhatóan május 23-án este, a Parlamentben tartják az európai parlamenti választáson listát állító pártok vitáját - jelentette be az Együtt-PM által kezdeményezett hétfői egyeztetés után Karácsony Gergely.  A megbeszélésen ebben állapodtak meg az MSZP, a Jobbik, az LMP és Seres Mária Szövetségeseinek ott megjelent képviselői.

 

    A független képviselő elmondta, arról is sikerült megállapodniuk, hogy a vitát teljes sajtónyilvánosság előtt akarják tartani, de nem szeretnék, ha azt megzavarná a nézőközönség. Az esemény helyszínéül a szocialista Szanyi Tibor a parlament Delegációs termét javasolta - hangzott  el. Szigorúan időkeretes vitát szeretnének, ahol mindenkinek esélye van elmondani az álláspontját - tette hozzá.

    Karácsony Gergely azt is kijelentette: „rendkívül szégyenteljesnek” gondolja, hogy a Fidesz válaszra sem méltatta a vitára vonatkozó kezdeményezésüket. Hozzátette: ettől függetlenül továbbra is nyitva tartják az ajtókat a most távol maradó, de az EP-választáson listát állító pártok előtt, legyen az a Fidesz, a Haza Nem Eladó Mozgalom vagy a Demokratikus Koalíció. Utóbbi képviselője, Kakuk György megjelent a megbeszélésen, de az egyeztetés előtt távozott is, arra hivatkozva, hogy a Jobbikkal nem tárgyalnak.

    A hétfői tárgyalás résztvevőinek egyetértésével nyílt levelet ír Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben megpróbálja újra rávenni arra, hogy „igenis tisztelje meg a magyarokat” és a Fidesz vegyen részt a vitán.

   Karácsony Gergely kérdésre válaszolva közölte, felmerültek olyan nevek, akikben a hétfői egyeztetés minden résztvevője meg tud bízni és akik moderátorként vezethetik a vitát. Egyelőre senkit nem nevezett meg közülük, de annyit elárult, hogy őket meg fogják keresni.

    A vita eddig még nem tisztázott részleteiről várhatóan pénteken tárgyalnak tovább.

 

 

 

MTI 2014. május 5., hétfő 13:35