Szabó_Tímea_portré
Megosztás
2015.5.22. |

Az EUROSTAT legfrissebb adatai szerint Észak-Magyarország az EU nyolcadik legszegényebb régiója, de az észak-alföldi, dél-dunántúli és dél-alföldi régióban sem éri el az egy főre eső bruttó hazai össztermék az uniós átlag felét. A PM szerint a legújabb adatok is azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP kormányzati propagandája ellenére folyamatosan és drasztikusan mélyül a szegénység, ami félő, hogy éhséglázadásokhoz fog vezetni. A párt szerint az Alapjövedelem bevezetése jelentene azonnali megoldást a problémára. 

 

A PM szerint Orbán Viktor perverz társadalompolitikáját nem bírják tovább az emberek. Magyarországon a szegénység és a kirekesztettség 2010 óta egyre nagyobb méreteket ölt. Mára már a nagycsaládosok fele szegénységben él, szemben 2009-cel, amikor ez az érték még 20 százalék volt.

 

A jövő évi költségvetés ráadásul tovább mélyíti a szakadékot a szegények és a gazdagok között, és tovább folyik Orbánék szegényeket kisemmiző politikája. A beígért béremelések elmaradnak, a nyári gyermekétkeztetésre annyi pénz sem jut, hogy a rászoruló gyerekek egyharmadát ellássák, és az oktatás sem kap több pénzt az idei összegnél.

 

Ennek a durva leépülésnek azonnal megálljt kell parancsolni! A PM által javasolt Alapjövedelem azonnali megoldást kínálna a helyzet javítására, hiszen a szegénységet drasztikusan csökkentené, a nincstelenséget pedig megszüntetné. A párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy az újabb stadionépítések és Paks II. bővítése helyett a szegénység problémájára adjon azonnali választ!

 

 

Budapest, 2015. május 22.

                                                                                                                               Szabó Tímea

                                                                                                                     országgyűlési képviselő,

                                                                                                                          a PM társelnöke