Megosztás
2015.6.23. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint a 2016-os költségvetéssel Magyarország a jelenleginél is igazságtalanabb és kilátástalanabb országgá fog változni - ezt a párt társelnöke mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Karácsony Gergely kijelentette, a büdzsé nem orvosolja az elmúlt években felhalmozott problémákat, sőt "újabb problémákat görget az ország előtt".
    Azt a "szerény gazdasági növekedést", amelyik "picit kinyitotta volna" az ország mozgásterét, a kormány részben a gazdagoknak adja az szja csökkentésével, részben pedig olyan "őrültségekre" költi, mint a paksi beruházás vagy a stadionépítési program folytatása - mondta a zuglói polgármester.
    Szerinte ezekhez képest nevetségesen kevés pénz jut a közétkeztetés javítására, a gyermekéhezés felszámolására, a lakhatási válság felszámolására, és egyre inkább az önkormányzatok nyakába varrják a szociális ellátások megoldását. Karácsony Gergely rámutatott, hogy 2008 óta nem növekedett érdemben a családi pótlék és az oktatás területén is csak egy "nagyon szerény" növekedéssel számol a büdzsé.
    A költségvetésnek legfeljebb a kevés számú, magas keresetű család a nyertese, vesztesből viszont rengeteg van, például a szociális ágazat dolgozói, a rászorulók, az önkormányzatok és mindenki, aki egy élhetőbb, igazságosabb Magyarországot szeretett volna - értékelt a PM politikusa, jelezve: azt szerették volna, ha részben a közmédia, a paksi bővítés és a stadionépítési program forrásaiból finanszírozták volna a fontos szociális célokat.


MTI 2015. június 23., kedd 14:00