Megosztás
2016.10.11. |

Az Európai Parlament magyar demokratikus ellenzéki képviselői (Jávor Benedek, Meszerics Tamással, Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor és Újhelyi István), együtt levélben fordultak Jean-Claude Junckerhez és Frans Timmermanshoz, az Európai Bizottság első számú vezetőihez a Népszabadság puccszerű bezárása ügyében.

A képviselők levelükben azt a kérdést teszik fel az Európai Bizottság vezetőinek, hogy aggodalmuk kifejezésén túl, milyen konkrét lépéseket kívánnak tenni a sajtószabadság védelmében. A levél felveti azt a kérdést is, hogy vajon a legutóbbi események: az eredménytelen népszavazás körüli kommunikáció, valamint a Népszabadság precedens nélküli bezáratása elegendő bizonyítékkal szolgál-e a Bizottság számára a demokrácia sérelme Magyarországon rendszerszintű léptéket öltött és ennek nyomán elindítják-e a jogállamisággal kapcsolatos eljárást a magyar kormánnyal szemben.

A teljes levél itt olvasható:
http://javorbenedek.hu/veszelyben-a-sajtoszabadsag-magyarorszagon-a-magyar-demokratikus-ellenzek-europai-parlamenti-kepviseloinek-levele-az-europai-bizottsaghoz

 

Brüsszel-Budapest, 2016. október 6.
Jávor Benedek a Párbeszéd európai parlamenti képviselője

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!