Párbeszéd
Megosztás
2017.3.5. |

Előzetes letartoztatásba került Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egyik üzlettársa – értesült a Magyar Nemzet. Mint megtudtuk, a politikus cégtársát február 23-án, vagyis a múlt héten hallgatták ki gyanúsítottként, azóta pedig az egyik büntetés-végrehajtási intézményben tartják fogva. Bár az ügyészség nem erősítette meg információinkat, úgy tudjuk, hogy a férfit a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) költségvetési csalás büntette miatt folyamatban lévő nyomozás keretében hallgatták ki.

 

Nem mellékes, hogy tavaly az ügyészség a fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi ingatlanában is házkutatást tartott. Erről az Index számolt be helyi forrásokra hivatkozva. A KNYF akkor is azt közölte, hogy nem áll módjában tájékoztatást adni, ugyanakkor nem cáfolta az értesülést. Simonka viszont igen, aki azt mondta, hogy nem volt nála házkutatás, butaság, amit a portál írt. Ezt vélhetően azért állíthatta, mert az ingatlan addigra már nem volt az ő tulajdona. Bővebben: MNO.

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint a Mengyi Roland és a Simonka-féle korrupciós botrány is mutatja, hogy Magyarországon új emberekre, új megoldásokra, új politikára van szükség. A Párbeszéd független Korrupcióellenes Főügyészséget hozna létre, valamint törvénybe foglalnánk az antikorrupciós minimumprogramot és az átláthatóságot, úgy ahogy azt Karácsony Gergely a Párbeszéd társelnöke Zuglóban polgármesterként tette.

 

Még tavaly a Simonka-ügyben a Párbeszéd Magyarországért is feljelentést tett. Ugyanis az államot, vagyis a magyar állampolgárokat közel egy milliárd forint kár érhette Simonka György fideszes országgyűlési képviselő cégének felszámoláskor.

 

Simonka György cége, a Magyar Termés Tész Kft. több, mint 1,8 milliárdos tartozást halmozott fel állami szervezetek és állami tulajdonú bankok felé, miközben vagyona kevesebb, mint 900 millió forint. Így a magyar állampolgárokat közel egy milliárd forint kár érheti a felszámoláskor.

A Párbeszéd szerint a megismerhető körülmények felvetik a csődbűntett gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk a Legfőbb Ügyészségen. Elég volt abból, hogy a fideszes rablók milliárdonként hordhatják szét a közpénzt!

 

Orosháza, 2017. március 5.
Párbeszéd Magyarországért

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!