Megosztás
2016.12.2. |

A Párbeszéd budavári képviselőjeként régóta tudom, hogy a kerületi lakás- és helyiséggazdálkodási rendszer a korrupció melegágya. Ezért is kértem ki már korábban a kerületi lakásállományra és üzlethelyiségekre vonatkozó adatokat. Jelenleg a hiánypótlás szakaszában vagyunk. Mindeközben derültek ki a polgármester és családja lakásbérlési ügyei.

 

Nem volt célunk a polgármester személyes életében kutakodni, de lassan úgy tűnik, hogy szinte akárhova nyúlunk, ott a kerület első emberének személyes vagy egyéb érdekeltségei is képbe kerülnek. Sajátos, hogy ezek nemcsak a önkormányzat által vett autók - amelyről annak idején hosszan magyarázták nekem, hogy nagy szüksége van rá a GAMESZ-nak, és amikor a menetleveleket kértem, derült ki, hogy a polgármester személyes használatában van -, hanem a legszebb, frissen felújított műemlékházak is például a Dísz téren, a Táncsics Mihály vagy a Pala utcában.

Elég volt abból, hogy a polgármester klánja személyes hűbérbirtokaként kezeli a kerületet! A közvagyont arra kell használni, amire való: a kerületben élők ellátására, nem pedig magáncélokra. Ezért is nyújtottam be a december 15-i testületi ülésre rendeletmódosítást, amely a kerületi lakások bérbeadásáról való döntést a képviselő-testületre bízza.

Véget kell vetni az egyenlők és egyenlőbbek rendszerének: átlátható és igazságos vagyongazdálkodásra van szükség, ezért kívánjuk a hűbéri viszonyok megszűnését!

 

Budapest, 2016. december 2.
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd I. kerületi önkormányzati képviselője, elnökségi tagja

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!