Szabó_Rebeka
Megosztás
2016.2.5. |
A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt javasolja, hogy a családi otthonteremtési kedvezményre (csok) szánt forrásokat inkább fordítsák a közösségi bérlakásszektorra - közölte pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a zuglói alpolgármester.
 
Szabó Rebeka azt kérte, hogy az állam adjon segítséget az önkormányzatoknak a lerobbant bérlakások felújítására és újra vezessék be a központi lakásfenntartási támogatási rendszert.
 
A politikus úgy fogalmazott: a csok jelenleg több sebből vérzik, mert nagyon drága, nem képes elérni a kívánt demográfiai növekedést és nem oldja meg a lakhatási válságot sem.
 
Az alpolgármester hangsúlyozta, egyelőre nem készült pontos hatástanulmány arról, hogy mennyibe kerülhet a kormányzati intézkedés. Arról sincs tanulmány, hogy éppen egy új vagy egy nagyobb lakás hiányzik ahhoz, hogy egy családban a harmadik gyermek is megszülessen - folytatta Szabó Rebeka.
 
A PM szerint inkább a munka és a család egyensúlyának megteremtése, az apák gyermeknevelésben vállalt szerepének ösztönzése illetve a bölcsődei, óvodai szolgáltatások fejlesztése segíthetné a demográfiai növekedést - mondta, hozzátéve: a csok ebben a formában leginkább a jobb módúakon segít.
 
 
    Budapest, 2016. február 5., péntek (MTI) 

 

Új. Bal. Zöld.