Karácsony Gergely
Megosztás
2018.1.25. |

A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Vajnai Attila elnök képviselte Európai Baloldal – Munkáspárt-2006, a Kalmár Szilárd alelnök képviselte Balpárt és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Mindenben nem értünk egyet, de abban igen, hogy markánsan baloldali ajánlat nélkül nem lehet leváltani a Fideszt.

Százezrek éheznek, élnek utcán vagy fűtetlen kunyhókban, lakásokban. Százezrek menekülnek el a nyomor elől külföldre. A kiszolgáltatottság, az egyenlőtlenségek tudatos növelése, a szociális védőháló szétszaggatása, a kormányhű „nemzeti nagytőke” és multik támogatása az emberek kárára: az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem szegényeket és kiskeresetűeket sújtó leépítése a 2010 előttinél is jóval nagyobb pusztítással jár. A nacionalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztály­elnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat.

Karácsony Gergely vállalja: kormányra kerülve képviseli, hogy a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jog egyaránt alkotmányos alapjoggá váljon. Az Európai Baloldal és a Balpárt vállalja, hogy támogatja a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, mellette kampányol, valamint az Európai Parlament Egyesült Baloldal/ Északi Zöldek (GUE/NGL) frakciójának és az európai baloldali pártok vezetőinek politikai támogatását is kéri a szociális demokrácia programjához. 

Budapest, 2018. január 25.
Párbeszéd Magyarországért

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!