Megosztás
2016.10.19. |

A 444.hu kitiltása a Fidesz hadüzenete: mától nyílt médiaháború folyik Magyarországon. A Párbeszéd bojkottra hívja az ellenzéket.
 
Kövér László fideszes házelnök már nemcsak egyes újságírókat, hanem komplett szerkesztőségeket tilt ki a Parlamentből: mától a 444.hu egyik újságírója sem tudósíthat az Országgyűlés épületéből. Ezzel hivatalossá vált, amit a Népszabadság rafinált kicsinálásakor még tagadtak: a Fidesz felfüggesztette a sajtószabadságot az egykori Magyar Köztársaságban.

A 444.hu is azt csinálta, amit a Népszabadság: feltették a kellemetlen kérdéseket és következetesen bemutatták a Fideszre nézve terhelő bizonyítékokkal felérő valóságot. De míg a Népszabadságot egy Fidesz-strómannal záratták be, a 444.hu-t a fideszes házmester saját kezűleg tiltotta ki, a kollektív bűnösség rosszemlékű érvét hangoztatva.

A Fidesz ezzel kihirdette a médiaháborút Magyarországon. A Párbeszéd ezért mától kezdve addig, amíg Kövér László vissza nem vonja önkényuralmi lépését, bojkottálni fogja az állampárti és a pártállami tévéket, rádiókat, újságokat és honlapokat, és ezt javasolja minden ellenzéki pártnak.

A szakmai szolidaritás jegyében pedig azt is örömmel látnánk, ha a független szerkesztőségek nem adnának teret az önkényuralom pártjának mindaddig, amíg Orbánék le nem állítják a média ellen folytatott hadjáratukat.

 
Budapest, 2016. október 19.
Párbeszéd Sajtó

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!