Megosztás
2015.9.29. |

A Fidesz be van oltva józan ész ellen: napirendre se vették az Országgyűlésben Szabó Tímea javaslatait. A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke egy környezeti kármentesítési alap létrehozását és a vasárnapi zárvatartás részleges feloldását javasolta.

 

A kolontári vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulóján bámulatos ostobaságról tett tanúságot a Fidesz, amikor a vitát is elfojtotta arról, hogy miképp kezeljük a környezeti kockázatokat. Az Illatos úton, Zagyvaszántón és szerte az országban ma is elhagyott veszélyeshulladék-telepek mérgezik az embereket.

 

A PM javaslata egy környezeti kármentesítési alap 5 milliárdos összeggel való  létrehozásáról szólt, amit a szennyezők és kockázatos ipari tevékenységet végzők töltöttek volna fel. Ez az alap lehetővé tenné a mérgező telepek felszámolását, az egészséges és biztonságos környezet kialakítását – a Fidesz erre mondott nemet.

 

Szabó Tímea másik javaslata az üdülőövezetekben engedélyezte volna a boltok vasárnapi nyitva tartását. A Fidesz egész nyáron húzta az időt, hiába voltak tumultuózus jelenetek a nyaralóhelyeken szombatonként. Most, ősszel összeszedték a bátorságukat, és ezt a javaslatot is elmeszelték.

 

A PM hiába nyújt be a kényelmünket, egészségünket és biztonságunkat szolgáló javaslatokat, a Fidesz szembemegy az emberek érdekeivel, és lehetetlenné teszi az értelmes ellenzéki javaslatok parlamenti tárgyalását.

 

Budapest, 2015. szeptember 29.

 

 

PM Sajtó