Megosztás
2014.8.12. |

Gyermekeink egészsége a tét

 

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Orbán Viktor kormányát, hogy haladéktalanul léptesse életbe a menzarendeletet, hogy gyermekeink egészségesebb ételhez jussanak! Ez fontosabb minden presztízsberuházásnál! Stadionokra költött százmilliárdok helyett erre jusson pénz!

 

Mint ismert, a családügyi államtitkár váratlanul bejelentette, hogy a kabinet elhalasztja az ügynevezett menzarendelet életbe léptetését, mert a konyhaüzemeltetőknek nem volt elég idejük felkészülni az egészségesebb menük összeállítására. A Népszabadság információi szerint azonban a valódi ok az, hogy az új menük drágábbak lesznek, az áremelést pedig nem lenne szerencsés az őszi választás előtt lenyomni a szülők torkán.

Ne is tegye! Miközben az Orbán-kormány tíz- és százmilliárdokat költ el stadionépítésre, a gyermekétkeztetés nem fontos számára. Egyáltalán az sem, hogy ne éhezzenek a gyerekek. Pedig az egész probléma évi 15 milliárd forint körüli összegből orvosolható lenne. Ennyiből minden magyar gyermek minden nap kaphatna egészséges meleg ételt. És a stadionépítések mellett ez az összeg eltörpül. Stadionra tehát van pénz, a gyerekekre nincs, ez mindent elárul a Fidesz-kormányzásáról.

Az Együtt-PM Szövetség egyszerűen ízléstelennek tartja, hogy Orbán Viktor kormánya politikai érdekből nem akarja bevezetni az egészségesebb menzakosztot. Felháborító, hogy a kabinetnek fontosabbak a presztízsberuházások és a rövidtávú hatalmi megfontolások, mint 1,2 millió gyermek egészsége. Felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy haladéktalanul vezesse be a menzarendeletet, ne várjon azzal több hónapig! Az esetleges többletköltségeket pedig gazdálkodja ki a költségvetésből! Felszólítjuk továbbá a kormányzatot, hogy számolja fel a gyermekéhezést Magyarországon, mert a jövőnk múlik ezen!

 

Budapest, 2014. augusztus 12.

Együtt-PM Szövetség