Megosztás
2013.3.28.

2012.03.28., csütörtök

Gőzerővel zajlik a Fideszes hatalomátvétel a Nemzeti Bankban – Matolcsy György elképesztő sebességgel takarítja ki a szakértelmet a jegybankból.


Az átalakításnak hívott tisztogatáson túl, Matolcsy számos forrás szerint arra ösztönzi a beosztottakat, hogy a kormánynak kedvező elemzéseket készítsenek. A tegnapi kamatcsökkentéshez kapcsolódó állásfoglalás is megerősíti a gyanút, miszerint a jegybank a kormány szolgálólányává válik. A tavalyi év utolsó negyedévének gazdasági adatai fényében legalábbis meglepő a fél százalékos gazdasági növekedési prognózis fenntartása. Csak remélni tudjuk, hogy az optimista előrejelzés nem az új vezetés kívánságait, hanem a hazai gazdaság valós helyzetét tükrözi.

Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért felhívja Matolcsy úr figyelmét, hogy jegybanki jelentésekben szereplő adatok meghamisítása bűncselekmény és egyben merénylet lenne az egész ország ellen. A jegybanki hitelesség utolsó morzsáinak elvesztése 320 forint feletti euró árfolyamot, egekbe szökő törlesztő részleteket és elszabaduló árakat jelent.  

A bukott gazdasági miniszter jegybankárkodása óta 3,5 százalékot gyengült a forint, fokozódott a magyar háztartások és hazai vállalatok kiszolgáltatottsága.

Arra kérjük Orbán Viktort, hogy ha lesz egy kis ideje a rezsicsökkentés megvédése közben, akkor legyen kedves megvédeni a forintot is – Matolcsy Györgytől!