Béres András
Megosztás
2017.7.18. |

Orbán Viktor ma kijelentette, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen. Beismerte, hogy Magyarország kormánya korábban hibát, sőt, bűnt követett el, amikor nem védte meg a zsidó származású állampolgárait. Ideje volt kimondani ezeket a fontos mondatokat, de ideje lenne végre ebben a témában is befejeznie a kormánynak a kettős beszédet.

Hogy hihetünk a magyar miniszterelnöknek, amikor nemrég Horthyt méltatta, akinek jelentős, tevőleges szerepe volt abban, hogy „Magyarország kormánya korábban hibát, sőt, bűnt követett el” a hazai zsidóság ellen? Az évek óta tartó tiltakozás ellenére miért támogatta Orbán  a mai  kijelentésével teljesen ellentétes üzenetű, felelősséghárító Szabadság téri emlékmű felállítását?

Az izraeli miniszterelnök és az Vizes VB vendégei rövidesen hazautaznak. Vajon, mit mond és tesz majd Orbán, ha épp nem lesz a figyelem középpontjában? Itt az ideje annak, hogy a miniszterelnök ne csak elmondja, amit az adott pillanatban hasznosnak vél, hanem tettekkel is demonstráljon.

Az Orbán-kormány határolódjon el Horthy Miklóstól és hagyatékától, aki nem méltó a rehabilitálásra és arra, hogy szobrokat állítsanak neki! Ne egy ismert zsidó milliárdossal próbáljon alaptalanul riogatni és hagyjon fel a gyűlöletkeltő propagandával!


Budapest, 2017. július 18.
Béres András, elnökségi tag, szakpolitikus

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!