Megosztás
2013.3.6.

A Párbeszéd Magyarországért sajnálatosnak tartja, hogy az Európa Tanács főtitkárának minden alapja megvan arra, hogy figyelmeztesse a magyar kormánytöbbséget az ország alkotmányos rendszerének komolyan vételére. A PM felszólítja a Fidesz-KDNP-t, hogy fejezze be romboló ámokfutását, és az ország érdekében kövesse az ET utasításit, mielőtt hazánkkal kapcsolatban ismét komolyan felvetődik az uniós szavazati jog megvonása és a strukturális alapok felfüggesztése! Elfogadhatatlan, hogy a kormány ismét a pillanatnyi hatalmi érdekek alá rendelt alkotmányozásba kezdett ahelyett, hogy kompromisszumot keresne!

Nem működhet megfelelően az az állam és az a társadalom, ahol a politikai közösség egyik felének alkotmánysértő céljai kontroll nélkül határozzák meg a politikai kampányok szabályait, az egyházak elismerését, a felsőoktatási működését, a család fogalmát, az vélemény szabadságának határait, a büntetőeljárási garanciákat vagy az Alkotmánybíróság működését.

A Párbeszéd Magyarországért nem hagyja, hogy szűkítsék a vélemény-nyílvánítás szabadságát, a magyar családok többségét megalázzák,, a diákokat röghöz kössék, megszüntessék az egyetemek autonómiáját, a kisegyházakat kisemmizzék, a legkiszolgáltatottabb honfitársainkat, a hajléktalanokat büntessék, a szabad választásokat korlátozzák, és úgy, ahogy van, felszámolják az alkotmányosságot! Eljött az utolsó pillanat, hogy a kormány behúzza a féket és ne vezesse szakadékba az országot!