Megosztás
2016.3.30. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az államháztartási törvény módosításával a kormánytöbbség bevezette a rendeleti költségvetést. 

 

    A párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ezért a jövőben a költségvetés helyett helyesebb inkább egyéves tervekről beszélni.
    Tordai Bence úgy értékelte, a Fidesz már a látszatát sem tartja fenn annak, hogy Magyarországon parlamentáris kormányzás folyna, a látszatát sem tartja fenn a demokráciának. Miután Orbán Viktor miniszterelnök teljhatalmat biztosít saját kormánya számára a közpénzek elköltés során, innen kezdve "elindultunk azon a csúszós lejtőn", amelyik a rendeleti kormányzáshoz, vagyis az önkényuralomhoz vezet - jelentette ki.
    A PM szerint a "fideszbűnözés újabb mesteri merénylete bontakozik ki". Ezért az ellenzéki párt a "néphez fordul" és aktivistái az utcákon osztogatják a PM által készített egyoldalas Napi Hírek című lapot, amelyik a parlament döntésére hívja fel a figyelmet.
    Az Országgyűlés szerdán módosította az államháztartási törvényt, lehetővé téve, hogy a kormány egy kiemelt közfeladat ellátásáról akkor is dönthessen, ha az ahhoz szükséges előirányzat csak később biztosítható.

 

Budapest, 2016. március 30., szerda (MTI)

 

Csatlakozz! - http://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Új. Bal. Zöld.