Megosztás
2014.5.12.

A kilakoltatási moratórium visszamenőleges hosszabbítására kerül ma sor az országgyűlésben, ahelyett hogy a kilakoltatást előznék meg végre Orbánék. Ezzel megint elodázzák a megoldást és a Kúriára hárítják a felelősséget. Véglegesen rendezni kell a bajban lévők helyzetét, amire korábban az Együtt –PM már többször tett javaslatot.

 

A kilakoltatási moratórium április 30-án lejárt, az Országgyűlés ma visszamenőleg tervezi határozatlan ideig meghosszabbítani. Ez a megoldás hiányát, a kormány tehetetlenséget tükrözi.

 

Az elmúlt négy évben ki lehetett volna alakítani a kilakoltatás megelőzésének a lehetőségeit. Gulyás Gergely márciusban azt állította, hogy a kormány a ciklus végéig akarja rendezni a bajban lévők sorsát, csakhogy ezeknek az embereknek nincs újabb 4 évük. A lakáscélú hitelállomány közel ötöde van 90 napon túli késedelemben, ami tovább fog nőni, ha a kormány nem teszi meg a szükséges lépéseket. Nemcsak az Együtt-PM, hanem a devizaadósokat képviselő szervezetek is felvázoltak megoldási javaslatokat, sőt ma már a Kúria vonatkozó döntései is figyelembe vehetők.

 

Az Együtt-PM szerint kiszámítható gazdaságpolitikával a 2010-es szintre kell leszorítani az euró árfolyamát, a munkájukat elvesztőknek könnyített törlesztési lehetőséget kell biztosítani, a Nemzeti Eszközkezelőt pedig át kell alakítani, hogy az valóban képes legyen segíteni a bajban lévőkön.

 

Budapest, 2014. május 12.

 

                                                                                                              Együtt-PM Sajtó