Megosztás
2016.12.14. |

Új technikákkal moshatják tisztára a Fidesz-közeli piszkos pénzeket: százmilliárdokat legalizálhatnak, mielőtt a Fidesz-vezérelte NAV mellett más nemzeti adóhivatalok is rálátnának a hazai ügyekre. Az, hogy új törvényt két nap alatt nyomták át az Országgyűlésen, felér egy beismerő vallomással: a Fidesz a saját bűnözőinek írja a törvényt.

A „közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvény” valójában arról szól, hogy a Fidesz-haveroknak megkönnyítik az offshore-ügyleteket és a piszkos pénzek tisztára mosását.

Jövő nyáron ugyanis vége a titkos külföldi bankszámlákon parkoltatott pénzeknek: az OECD tagországainak adóhivatalai rá fognak látni a többi országban fenntartott számlákra.

A Fidesznek azonban komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy ezt megelőzően még szélesre tárják az adó- és törvényelkerülés kiskapuit. Ennek megfelelően az új törvény értelmében a külföldre menekített pénzek mozgatói csupán 10% adó fejében hazahozhatják az általuk kezelt vagyonokat úgy, hogy az adót a bankok anonim módon fizetik be az adóhivatalnak. 

Sőt, ami még megdöbbentőbb, az új jogszabály lehetővé teszi, hogy adó- és illetékmentesen vehessenek külföldi cégeket, illetve hazai cégeket a külföldi tulajdonosaiktól. Így a tisztára mosott pénzekkel ezután ingyen és legálisan átvehetők a strómanokon, offshore cégeken keresztül birtokolt cégek, és a sokszor ezeknek a cégeknek a nevén lévő luxusjachtok, luxusingatlanok.

Az Orbán-droidok ezzel a parlamenti döntéssel utat nyitottak Mészáros „Orbán-stróman” Lőrincéknek, Rogán és Habony zugügyvédjének, a nemzetközi gázügyletekből is gazdagodó Garancsiéknak és a többi Fidesz-strómannak és offshore-lovagnak. Nekik a „lex stróman” miatt még kevésbé kell aggódniuk a pénzmosás, adóelkerülés miatti felelősségre vonás miatt. 

A Párbeszéd a Mindenki számít! programjában már meghirdette a bűncselekményekkel szerzett vagyonok elkobzását, a nagy vagyonok és az offshore ügyletek megadóztatását.

 
Budapest, 2016. december 14. 
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!