Megosztás
2015.2.26. |

Karácsony Gergely, a XIV. kerület PM-es polgármestere szerint Budapest idei költségvetése elsősorban a kormány "rezsicsökkentésnek nevezett átverése" miatt van nehéz helyzetben, a nagy közműcégek ugyanis folyamatos támogatásra szorulnak miatta.

 

 

    A politikus erről azután nyilatkozott újságíróknak, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta a 2015-ös büdzséjét.
    A budapesti költségvetés mindenekelőtt a szociális ellátásokban, a zöldfelületek fenntartásában és a kulturális kiadásokban jelent komoly érvágást - hangsúlyozta. 
    Karácsony Gergely emlékeztetett: a főváros vezetőinek még mindig nem sikerült megállapodniuk a közösségi közlekedés támogatásáról, így a költségvetés "trükkök tucatjait tartalmazza annak érdekében, hogy legalább papíron kijöjjön a nullás egyenleg".
    A zuglói polgármester emellett bírálta a városvezetés szerda délután elfogadni tervezett azon javaslatát is, amely a hajléktalanellátást készül átalakítani. Nevetségesen kis összegnek nevezte a területre szánt 70 millió forintot, továbbá a hajléktalanok esetében életszerűtlen elvárásnak minősítette, hogy munkahelyhez kössék a rendszeres szociális támogatás folyósítását. 

MTI