Karácsony_Gergely_nyílt_levél
Megosztás
2014.5.7. |

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

 


Mint bizonyára értesült róla, az Együtt-PM Szövetség április 25-én nyilvános vitát kezdeményezett az európai parlamenti választáson érvényes listával induló valamennyi párt részvételével. Ennek célja, hogy a választók megismerhessék a pártok Európa-programját, így felelős döntést hozhassanak a május 25-én esedékes európai parlamenti választásokon.
A héten a pártok képviselői egyeztető tárgyalást folytattak, melyen megállapodtak abban, hogy a vitát lehetőség szerint május 23-án, az esti órákban tartják meg, a teljes magyar sajtó nyilvánossága előtt, egy semleges helyszínen.
Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Fidesz-KDNP képviselői az egyeztető tárgyaláson nem vettek részt, habár arra korábban meghívást kaptak. E megbeszélés célja az volt, hogy tartalmi vita jöjjön létre a pártok Európa-programjáról, ennek játékszabályait pedig közösen alakítsák ki a résztvevők.


Miniszterelnök Úr!
Abból, hogy a kormánypártok nem tartották fontosnak, hogy a tárgyaláson megjelenjenek – így nyilvánvalóan a vitán sem kívánnak részt venni –, több dologra is következtetünk, és mindegyik elszomorító. Az Önök pártszövetségének vagy nincs programja, vagy Önök mélységesen lenézik a saját választóikat, esetleg az Önök politikusai túl gyávák ahhoz, hogy programjukkal kiálljanak a nyilvánosság elé.


Miniszterelnök úr!
A Fidesz óriásplakátjain az Ön arcával követel Brüsszeltől tiszteletet a magyaroknak. A magyar választók megérdemlik a tiszteletet, ebben mélyen egyetértünk Önnel. Éppen ezért, mi Öntől követeljük: tisztelje meg a magyar polgárokat azzal, hogy pártja részt vesz az EP-programokról megrendezendő vitán!

 


Budapest, 2014. május 7.


Üdvözlettel,
Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa