Megosztás
2014.4.5. |

Vádirat-ismertetést tartott az Együtt-PM Budapesten az Orbán-rezsim kontra Magyarország perben

 

Az elmúlt időszak tucatnál is több politikai akciójánál, flashmobjánál használt molinóját és tábláját „kiállítva” foglalta össze Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa mindazokat a politikai bűnöket, amelyek miatt az Orbán-rezsimet holnap, április 6-án meg fogják büntetni a választók.

A mai sajtótájékoztató egy emlékkiállítás, az elmúlt négy év, az Orbán-Simicska rezsim korlenyomatai ezek a molinók – mondta el mai sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, a kormányváltó szövetség egyéni országgyűlési képviselőjelöltje. Hozzátette: ez a korszak holnap, a választók szabad akaratából, a történelem szemétdombjára kerül.

 

A kormányváltók 13. választókerületi képviselőjelöltje az aktivisták gyűrűjében megtartott „vádirat-ismertetése” során elmondta:

„Vádoljuk az Orbán-rezsimet a kétharmaddal visszaélő rossz kormányzás miatt: a gazdaság tönkretétele, a forint bedöntése, az államadósság növelése, a fiatalok elüldözése miatt. Vádoljuk Orbán Viktort és tettestársait a magyar oktatási rendszer szétverésével, a felsőoktatás lezüllesztésével, a friss diplomások röghöz kötésével, a tanárok megfélemlítésével és ál-szakmai szervezetekbe való kényszerítésével, fizetésük csökkentésével és járulékaik elkobzásával, munkaidejük növelésével, gyermekeink jövőjének felélésével! Vádoljuk az Orbán-rezsimet a nyugdíjvagyon elkobzásával, a trafikok és a földek elvételével – azzal, hogy nem tisztelték a magántulajdon szentségét. Vádoljuk a közmunkának csúfolt kényszermunka bevezetésével, a munkanélküli járadékok csökkentésével, a munkahelyek sorozatos megszűnésével, a kisvállalkozók ellehetetlenítésével! Vádoljuk az Orbán-rendszert a magyar jogállam lebontásával, egy tisztességtelen választási rendszer Magyarországra kényszerítésével és azzal, hogy hazánkat a Putyinunió tagországává, Oroszország pénzügyi gyarmatává igyekszik tenni!”

A fővárosi Nyugati téren tartott politikai performansz során az Együtt-PM aktivistái a felüljáró korlátjára kifüggesztett transzparensekre utalva Karácsony Gergely hozzátette: „Az Orbán-rezsim cenzúrázza az ellenzék megszólalásait, a közmédia ezt az ellenzéki sajtótájékoztatót sem tudósítja. Ezért az itt látható molinók és plakátok kordokumentumok is. Egy olyan kor dokumentumai, amikor a kormány által uralt médiatérben a kormánnyal szemben álló erőknek ilyen és ehhez hasonló alternatív eszközökhöz kellett nyúlniuk azért, hogy üzeneteiket eljutassák a polgárokhoz.”

 

Budapest, 2014. április 5.

Együtt-PM Sajtó