Karácsony Gergely
Megosztás
2017.12.14. |

Karácsony Gergely szerint az együttműködésre képtelen ellenzéki pártok a választókat árulják el. A Párbeszéd társelnöke, akit az MSZP vezetése közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek ajánl, szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt erről.

 

    Karácsony Gergely a Berkecz Balázs Együtt-alelnök által készített, majd a saját Facebook-oldalán publikált hangfelvétel kapcsán azt mondta, "nem érünk rá arra, hogy ilyen ügyekkel foglalkozzunk, úgyhogy én a magam részéről teljes mértékben meg tudok bocsátani, és nagyon szeretném rendezni a kapcsolatunkat".

 

    Hozzáfűzte, rossz érzés van benne, és sajnálja, hogy az Együttnek nem volt elég jó garancia ahhoz, hogy egy ellenzéki listát tudjon vezetni. "A magam részéről azt gondolom, hogy ha az árulás szóról beszélünk, (...) az ellenzéki pártok úgy általában ezekkel a játszadozásaikkal és döntésképtelenségükkel a választóikat árulják el, legalábbis nem képviselik azt a hangot, amit az emberek várnak" - hangsúlyozta. 


    Karácsony Gergely szerint Magyarországon még mindig azok vannak többségben, akik azt mondják, 2018-ban kormányváltásra van szükség, miközben azoknak a pártoknak, akik ezért kampányolnak, a támogatottsága csökken.

 

    Kérdésre válaszolva kifejtette, mindig közös listáról beszélt, viszont együttműködni csak azokkal lehet, akik erre nyitottak. Hozzáfűzte: ha nála alkalmasabb jelöltet találnak, aki képes nagyobb koalíciót kialakítani, szívesen támogatja. "Ez nekem nem egy hatalmi motiváció, nem egy egokérdés" - mondta.

 

    Azt kérte az MSZP elnökségétől, hogy végigcsinálhassa a kampányt azzal a programmal, amit eddig képviselt. A "Mindenki számít!" című program nem áll ellentétben az MSZP-ével, és a legtöbb kérdésben nagyon hasonlóan gondolkodnak - mondta.

 

MTI, Budapest, 2017. december 14.

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!