Megosztás
2016.9.28. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint az Országgyűlés által tegnap elfogadott, a tiltott szerencsejátékokról szóló törvény módosítása nem szolgál mást, mint hogy a kormány megágyazzon Andy Vajna online szerencsejáték bizniszének. A Párbeszéd különadót vetne ki a szerencsejáték oligarchákra.

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint eleve elfogadhatatlan, hogy az állami Szerencsejáték Zrt. mellett csak azok a kormányközeli oligarchák, Andy Vajna és Szima Gábor foglalkozhatnak szerencsejátékkal, akik korábban kaszinókoncessziót kaptak az államtól. Azonban ez a helyzet úgy látszik nem elég, Andy Vajna monopolhelyzetbe hozása miatt a kormány tovább szigorította a törvényt. 

 

Andy Vajna a játékgépek esetében is kivételes helyzetben van, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz nincsenek bekötve a gépei, ezzel pedig akár évi 30 milliárdot is bukhat az állam. Vajna a legújabb hírek szerint hamarosan elindítja az online szerencsejáték oldalát, ehhez pedig nem szeretne vetélytársakat.

 

A Párbeszéd különadót vetne ki a szerencsejátékokra, és a kormány által feltőkésített szerencsejáték oligarchákra, amelynek összegéből az oktatást, az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatnák. Véget kell vetni annak, hogy "személyre szóló törvényekkel" juttassák extraprofithoz a kivételezett kaszinótulajdonosokat.

 

Budapest, 2016. szeptember 28.

Barabás Richárd

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

 

Október másodikán állj ki Te is a gyűlöletmentes Magyarországért!
Október 2 - Budapest, Kossuth tér - 16 óra