Megosztás
2016.9.27. |
A Fidesz Csepelen már az iskolákban is gyűlöletkampányt folytat, a polgármester levele aljas és félelemkeltésre alkalmas fordulatokkal magyarázza, hogy miért kell elmenni október 2-án „nem”-mel szavazni. A Párbeszéd Magyarországért a Nemzeti Választási Irodához fordul, és felszólítja a kerület vezetőjét, hogy szedesse le a propaganda levelet.
 
 
Néhány napja hívta fel a figyelmet a Párbeszéd Magyarországért arra, hogy az állami pénzszórás után az önkormányzatok is beszálltak a kormány gyűlöletkampányába. A Fidesz a legaljasabb módszerekhez folyamodik, hogy a népszavazás számára kedvező eredményt hozzon.
 
A kormánypárt csepeli polgármestere elintézte, hogy a gyűlöletkampány már az oktatási intézményekbe is betehette a lábát. Több helyi általános iskola bejáratánál és a faliújságokon is a kerületvezető „tájékoztatásnak” nevezett levele várja a tanulókat és szüleiket. Ebben Borbély Lénárd a szociális juttatások megvonásával és az önkormányzati bérlakásokból való kiköltöztetéssel fenyegetőzik, ha a kvótareferendum nem lesz eredményes.
A Párbeszéd Magyarországért ezért a Nemzeti Választási Irodához fordul, hogy vizsgálja ki a csepeli polgármesteri levelet és annak kihelyezési körülményeit. Ezen kívül felszólítjuk a csepeli Fideszt, hogy azonnal távolítsa el az oktatási intézményekből ezt az aljas, hazug propagandát, ami uszításnak, félelemkeltésnek, kampányolásnak kiváló, de tájékoztatásnak semmiképpen nem nevezhető.
 
 
Budapest, 2016. szeptember 27.
csepeli önkormányzati képviselő, elnökségi tag
 
 
Október másodikán állj ki Te is a gyűlöletmentes Magyarországért!
Október 2 - Budapest, Kossuth tér - 16 óra
 
 
A levél: