Megosztás
2013.3.22.

2013.03.22. 

Nagyinterjút készített az FN-Hír24 Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjével. A politikus szerint a rezsicsökkentés egy óriási blöff - ezt kell leleplezni.

 

(A kép forrása: fn.hír24.hu)


Bajnai kihúzva a szocik seggéből – ennek szól a hálaadó kiáltás. Mi lesz a kiflivel? Hogyan teljesít egy asztmás és egy lábtörött a futóversenyen? Hogyan kerül gemkapocs a gázszolgáltatóba? És ikertorony a rezsicsökkentésbe?

Tamás Gáspár Miklós a 2014-es országgyűlési választás bojkottját javasolja az ellenzéknek. Az ön fejében megfordult hasonló ötlet?

Nem, mert ezen a Fidesznek lejtő pályán is nyerhető 2014. Ezerszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ellenzék győz egy nem teljesen szabad választáson, mint hogy a civil társadalom dönti meg az Orbán-rezsimet.

Nem TGM az első közélő, aki rendhagyó eszközt vetne be a kétharmad ellen. Ön 2011-ben azt szorgalmazta: az LMP a szocialistákkal és a Jobbikkal összeállva váltsa le a Fideszt, s együtt alkotmányozzák vissza az országot az Orbán előtti időkre. Az is elég abszurdnak tűnt.

Engem minden megoldás érdekel, amivel megdönthető az Orbán–Simicska-rezsim. De tévedés azt hinni, hogy a civil társadalom erősebb lehet, mint a pártok. Ha ez így lenne, akkor Orbán nem tudta volna lenyomni a torkunkon az elmúlt évek kártéteményeit. Persze én is látom, hogy az Orbán-rendszer pozitív mellékhatásaként combosodnak a diákmozgalmak, terebélyesedik a civil társadalom hálózata, de mindez sajnos önmagában nem lesz elég.

A miniszterelnök rezsit csökkent, szembeszáll Brüsszellel, multikkal, sőt már a magyar bírósággal is. Bukszát véd. Miközben a demokratikus ellenzék olyan érthetetlenségekkel foglalja el magát, mint jogállam, alkotmányosság, demokratikus alapjogok, hatalmi ágak szétválasztása. Tényleg ezzel akarnak győzni?

A rezsicsökkentés óriási blöff – ezt kell leleplezni.

Folytatás az FN.Hír24 oldalán!