Megosztás
2017.10.1.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ezt névrokonával, Karácsony Mihállyal, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnökével közös sajtótájékoztatóján jelentette be.

Karácsony Gergely a civil kezdeményezést támogatva arról beszélt, hogy a nyugdíj- és idősügyet hosszú távon fenntartható, konszenzusos alapra kell helyezni. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kitért a párt által javasolt Alapnyugdíj intézményére, amely a megfelelő szolgálati idő esetén minimum 90 ezres nyugdíjat garantálna, és leszögezte: ezzel párhuzamosan differenciált nyugdíjemeléssel kell az alacsony összegű járadékokat felzárkóztatni, és a nyugdíjrendszerben is egyre növekvő egyenlőtlenségeket csökkenteni.

Karácsony Gergely szerint az idősügy nemcsak a nyugdíjakról szól, hanem az idős emberek életminőségről is; úgy vélte, az egészségügyi és szociális szolgáltatások kiterjesztésére és szektorsemleges finanszírozására van szükség.

Karácsony Mihály beszámolt a Nyugdíjas Parlament első üléséről: a 414 küldött által elfogadott határozataikat a köztársasági elnöknek küldték meg. Ezen túlmenően a pártok között is egyeztetést kezdeményeztek, a meghívókat ezen a héten kézbesítették.

Karácsony Mihály megköszönte a Párbeszéd támogatását, és reményét fejezte ki, hogy az egészségügyhöz és a választási törvény ügyéhez hasonlóan nyugdíjügyben is sikerül létrehozni egy nemzeti minimumprogramot.

A sajtótájékoztatóról készült felvétel megtekinthető Karácsony Gergely Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/1674418589257647 

Budapest, 2017. október 1.
Karácsony Gergely
miniszterelnök-jelölt, társelnök

Karácsony Mihály
a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!