Megosztás
2014.8.3. |

A nyíregyházi ügyészek vizsgálódhatnak

 

A nyíregyházi ügyészek vizsgálhatják a debreceni fideszesek és városi cégvezetők tavaly őszi botrányos floridai kéjutazásának részleteit. Az ügyben minden valószínűség szerint hűtlen kezelés történt.

 

Tovább tolódik az Együtt-PM Szövetség politikusa feljelentése nyomán indult vizsgálat. Aktivistánkat, Káposznyák Istvánt a napokban arról tájékoztatta az illetékes hatóság, hogy „a feljelentésben megjelölt magatartás a hűtlen kezelés bűntettének, és a közérdekű adattal visszaélés vétségének gyanúját kelti”. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az elsőfokú ügyészi feladatok ellátására Nyíregyházi Járási Ügyészséget jelölte ki.

Mint a sajtóból is ismert, múlt év novemberében népes debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így György Zoltán, a DH-Szerviz ügyvezetője, Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vettek. A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar delegáltakról.

Az Együtt-PM debreceni csoportja az ügy kipattanása óta küzd azért, hogy kiderüljön az igazság. Korábban aktivistáink a hajdúsági város utcáin, és az önkormányzat üléstermében tartottak tiltakozó demonstrációkat. Helyi politikusaink számtalan alkalommal szólaltak meg a kérdésben. Pikáns, hogy korábban az ügyben egyedül aktivistánkat, Káposznyák Istvánt büntették meg, mert tiltakozó akciót szervezett a városházán. Káposznyák áprilisban büntetőfeljelentést tett, ez alapján indult a mostani nyomozás.

 

Budapest, 2014. augusztus 3.

Együtt-PM Sajtó