Megosztás
2013.4.9.

2013. április 9., kedd

 

Átláthatatlanul folyik a Malév felszámolása, ami miatt valószínű, hogy a fideszes üzletfelek járnak jól az ügylettel, a dolgozók és a hitelezők pedig hoppon maradnak. Az Együtt2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség úgy sejti: a kis tortát már rég felosztották egymás között.


170 – 180 milliárd forintos tartozásból maximum 3,5 milliárd áll rendelkezésre a Malév felszámolására. Erre hitelezőként jelentkezik az állam, egy orosz bank, több magyar beszállító cég és a dolgozók. Varga Jenő felszámoló szerint tavaly novemberben kellett volna lezárulnia a folyamatnak, ami a perek miatt húzódik.

Varga szerint a saját költségeivel együtt 12 milliárd forintra lenne szükség az „első körös” követelések kifizetésére; ennek is csak harmadára van remény, de az sem folyt be ez idáig.
Eközben Orbán Viktor fogásza által gründolt turisztikai cégnek adták el a nyereségesen működő Malév Air Tourst; ráadásul potom pénzért.

Mindezt tetézi, hogy Varga Jenő, a felszámolóbiztos láthatóan a kormány embere, az ő neve került elő a vörösiszapos MAL ZRt. felszámolása és a csőd alatt lévő húsgyárak kapcsán.

Az Együtt-PM Szövetség emiatt írásbeli kérdést intéz Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez. Tudni akarjuk, hogy mennyi pénz folyt be a felszámolásból, mennyi várható még, milyen perekre van kilátás, mikor fejeződik be a felszámolás. De tudni akarjuk azt is: miért mindig Varga Jenő neve bukkan fel ezekben az ügyletekben?

 

2013. április 9.

Scheiring Gábor

országgyűlési képviselő

Párbeszéd Magyarországért

Együtt2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség