Párbeszéd
Megosztás
2017.4.25. |

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor és Rogán Antal nemzeti konzultációnak hazudott, hamis kérdőíve nem szolgál mást, mint a választók megtévesztését. A hazug állításokat sugalló kérdések miatt a párt Rogán Antal propagandaminiszterhez fordul.

A nemzeti konzultáció kérdései azt sugallják, hogy az Európai Unió emelni akarja a rezsit és az adókat, csökkenteni akarja a béreket, bevándorlókat akar betelepíteni. A Párbeszéd szerint ez mind hazugság, és hazug kérdések. A rezsi esetében ugyanis a piaci áraknál drágább az energia itthon, mert az Orbán-kormány jogszerűtlen módon kivásárolta a rivális energiaszolgáltatókat. Az adóknál sincs szó emelésről, az Unió csak a jogszerűtlen különadókat kifogásolja, például a reklámadót, amely nem szolgál mást, mint a független médiumok ellehetetlenítését.

A munkahelyteremtés és a bérek terén az Európai Unió az,a mely a legtöbbet tesz a tagországok munkavállalóinak védelmében. Az év elején elfogadták az Európai szociális pillér című jelentést, amely egy jelentős lépés az európai bér és szociális unió felé, ez végre tisztességes béreket, munkakörülményeket, szociális védelmet, szélesebb munkavállalói jogokat jelentene.

Nincs olyan EU-s határozat, amely illegális bevándorlók betelepítésére vonatkozik, csak menedékkérőkről szóló döntés létezik. A Párbeszéd szerint illegális bevándorlókat és külföldi ügynököket pont az Orbán-Rogán-féle letelepedési kötvényprogram engedett be Magyarországra.

Budapest, 2017. április 25.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!