Megosztás
2014.8.9. |

Újabb 15 milliót adott a barátainak L. Simon László?

 

Az Együtt-PM Szövetség harmadízben is szólítja föl L. Simon László fideszes politikust, hogy álljon ki a választók elé, és bizonyítsa az általa százmilliós értékben barátai és munkatársai cégeinek juttatott megbízások jogosságát!

A Népszabadságban ma megjelentek szerint, meghívásos pályázaton nyert idén áprilisban – még L. Simon László alelnöksége alatt – az NKA Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiumától 15 millió forintot a Kortárs Média Kft., hogy az „Ybl Miklós Bicentenárium – A Magyar Építészet Éve” országos kommunikációs kampányát megszervezze és lebonyolítsa. A pályázaton versenytársak nem indultak. Ennek egyik érdekessége, hogy a meghívott, de el nem induló pályázók is több szálon kötődnek a fideszes kultúrpolitikushoz. L. Simon és barátai körül egy olyan szövevényes cégbirodalom bontakozik ki, melyet ésszel követni is nehéz, és amely a maffiafilmekben látottakra emlékeztet.

 

A sajtóban megjelent információk alapján a Kortárs Média Kft. az elmúlt egy évben – a mostanival együtt – csaknem 70 millió forint közpénzhez juthatott úgy, hogy azt minden esetben meghívásos pályázaton nyerte el. A cég egyébként a nyilvánosság számára láthatatlan, honlapja nem elérhető, a sajtó képviselői telefonon sem kaptak semmilyen információt a vállalkozástól.

L. Simon László korábban maga ismerte el, hogy szereti az ismerősei cégeit megbízni, hiszen őket jól ismeri, referenciákat sem szükséges tőlük kérni. Ez beismerése annak, amit a Fidesz művel Magyarországgal: állami szintre emelték a korrupciót, és kizárólag a haverjaik és ismerőseik között osztják szét a dohányt.

Az Együtt-PM Szövetség harmadízben is felszólítja L. Simon Lászlót, hogy álljon ki a választók elé, és magyarázza meg az általa százmilliós értékben „ismerősi” cégeknek juttatott megbízások jogosságát! Valóban kizárólag haveri alapon kapnak rendszeresen tízmilliós állami megbízásokat a kollégáihoz és barátaihoz köthető vállalkozások?

Budapest, 2014. augusztus 9.

 

Együtt-PM Szövetség