Megosztás
2016.5.20. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Várban épülő lovarda az Orbán-kormány „fejlesztés-politikájának” szimbóluma: egy letűnt korban készült, funkció nélküli épület alapkövét tették ma le, feleslegesen drágán, miközben a szükséges fejlesztések nem készülnek el.

 

Egy ország áll értetlenül a gyermeteg és akarnok beruházások sorozata előtt: stadion, kisvasút és lovarda. Mindez sokkal inkább tükrözi egy múlt századi játékvasút terepasztalának készítését, mint tudatos és felelős fejlesztést.

A Budai Vár és a Budavári Palota területén számtalan beruházásra lenne szükség, mint például a Palota körüljárhatósága, a közösségi közlekedés és a szolgáltatások fejlesztése. Ezek mind háttérbe szorultak, és kormányzati negyedet csinálnak a Várból.

A Hauszmann-féle, kétes értékű neobarokk palota procc díszlet volt már a maga korában is, ami álságos reprezentációt hazudott iszonyú társadalmi feszültségek idején. Egyes elemeinek ötletszerű, indokolatlan újraépítése egy urizáló kormányzat szánalmas, de az országnak sokba kerülő passziója.

Elfogadhatatlan, hogy ilyen horderejű döntések mindenféle szakmai vita és társadalmi egyeztetés nélkül születnek meg, sőt a szakemberek és a lakosság kifejezett tiltakozása ellenére.

A Párbeszéd Magyarországért tiltakozik a Budai Vár tönkretétele ellen! Tiltakozunk a szükséges fejlesztések elmaradása és a közpénzek önkényes elherdálása miatt!

 

Budapest, 2016. május 20.

V. Naszályi Márta

I. kerületi önkormányzati képviselő, a PM elnökségi tagja

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!