Hegyesi Beáta
Megosztás
2017.5.25. |

A magyar kormány május 25-28. között Budapestre hívta a 11. Családok Világkongresszusát, amelynek nyitó eseménye a 2. Budapesti Demográfiai Konferencia. A szélsőségesen jobboldali amerikai és orosz oligarchák által is támogatott kongresszus kiáll a „természetes családmodell” mellett. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordul Balogh Zoltán miniszterhez, hogy miért és mennyi adófizetői pénzből adtak helyet ennek a kirekesztő rendezvénynek.

 

Nem meglepő, hogy az Orbán kormány folytatja propagandamunkáját a középkort idéző, kirekesztő és megbélyegző családpolitikájáért. A meghívott külföldi előadók közül egyesek dekriminalizálják a családon belüli erőszakot, az államot, amely ezt törvényileg bünteti, a fasisztákhoz hasonlítja. Az AIDS terjedéséért az óvszergyártókat hibáztatják és a fogamzásgátlást erkölcsileg veszélyesnek tartják. A kényszerből abortuszt választó nőket börtönbe zárnák. A melegházasságok pedig természeti csapásokhoz vezetnek.

 

A Párbeszéd fontosnak tartja, hogy felelős lépések történjenek hazánk demográfiai helyzetével kapcsolatban, hogy minden család azonos jogokat élvezzen és hogy a magyar állam támogassa a gyermekvállalást. Az azonban teljesen elfogadhatatlan számunkra, ha a kormány ennek farvizén és az adófizetők pénzén teret enged a középkort idéző gyűlölködésnek.

 

Budapest, 2017. május 25.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja,

női esélyegyenlőségi és családvédelmi szakpolitikus

 

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!