Megosztás
2015.1.27.

A PM gratulál Andor László korábbi uniós biztosnak, annak alkalmából, hogy átvette a neki adományozott francia Becsületrend lovagi fokozatát.

 

Már eleve az javítja országunk amúgy megtépázott presztízsét, hogy egy honfitársunk átvehetett egy olyan magas rangú kitüntetést, amelyben nem sok külföldi részesülhet, de emellett méltányolandónak tartjuk azt a munkát és szemléletet is, amely miatt a volt biztos elnyerhette ezt a kitüntetést. 

 

Mint ahogyan méltatásában el is hangzott, Andor László másoknál előbb és mélyebben ismerte fel, hogy a jelen gazdasági és társadalmi válság milyen elementáris módon változtatja meg az eddigi státus quot. Andor az elsők között látta meg, hogy a régi sémák helyett új megoldásokra, és egy új szemléletmódra van szükség ahhoz, hogy a 21. században is életbe lehessen tartani azt az európai álmot, hogy az emberek létbiztonsága és társadalmi mobilitása szavatolva legyen. 

 

Új-baloldali zöld pártként, a PM számára mindig példaértékű az a hozzáállás, amely a gazdasági mechanizmusok mögött meglátja és figyelembe veszi a társadalmi szolidaritás, a fenntarthatóság és az emberi méltóság dimenzióit is.

 

Budapest, 2015. január 27.

 

A Párbeszéd Magyarországért elnöksége