Barabás Richárd
Megosztás
2015.12.6. |

Úgy látszik, hogy lassan fejre állunk ezzel az egész Forma 1 üggyel. A kormány olyan szerződést kötött, melyben 2026-ig kötelezi magát, hogy évente majdnem 11 milliárd forintot fizet jogdíjakért, ráadásul ez az összeg 5%-kal emelkedik is minden egyes évben. Ehhez hozzájön még a 25 milliárdos Hungaroring felújítás és a közvetítések 1 milliárdos díja. A nézőszám esik, egyre inkább csak külföldiek szórakoztatására költjük el ezt a rengeteg pénzt, melynek megtérülése ráadásul erősen kétséges is.



Éppen ezért a Párbeszéd Magyarországért (PM) azt javasolja, hogy a betervezett 140 milliárd forintot költsük fontosabb ügyekre! 50 milliárdból megoldanánk 550.000 éhező gyermek étkeztetését, 90 milliárdból pedig úgy emelnénk a közszférában dolgozók bérét, hogy a létminimumnál (kb. 92.000 forint) mindenki többet keressen.

A Fidesz-kormány adórendszere különben is bünteti a fizetéstől fizetésig élőket. Az EU-ban és a visegrádi országokban is igazságos, többkulcsos személyi jövedelemadó van, itthon viszont eltörölték az adójóváírást és bevezették az egykulcsos szja-t.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) 9%-os minimálbér-emelést és a dolgozóknak is járó Alapjövedelmet ajánl: ez azonnali, nettó 38 ezres ugrást hozna a kis-közepes béreknél.

 

Barabás Richárd

PM

 

 

 

Csatlakozz! https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank
Új. Bal. Zöld.