Naszályi Márta
Megosztás
2016.7.21. |

A Budai Vár egyik legértékesebb telkére tervezett hotel és luxuslakás beruházással úgy tűnik elkezdődik a budavári Pasa Park építése. Az ingatlanfejlesztési szándék önmagában nem lenne baj, de az már bizonyos, hogy olyan a rendszer, amely mind a kerületiek, de még a főváros számára is hátrányos lehet. A Párbeszéd Magyarországért követeli, hogy a legértékesebb területeken folyó ügyekben is szabályos eljárásrend legyen kötelező.

 

A Párbeszéd Magyarországért felhívja a figyelmet rá, hogy a Budai Vár, mint a világörökség része, sokkal nagyobb körültekintést igényel annál, mint amit a kormány és a hozzá kapcsolódó érdekkörök ráfordítanak. A látványtervek alapján  joggal feltételezhető, hogy a telket túlépítenék, környezetkárosító hatásokkal járna, ezen aggályok miatt az építési engedélyek és beruházási adatok kikérése mellett, a szabályok betartatására is ügyelni kell.

 

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy sajtóhírek szerint a beruházók körül sincs minden rendben. A kivitelező cég ugyanis Matolcsy György unokatestvéréé, Szemerey Tamásé, aki pedig a projektet anyagilag finanszírozó Növekedési Hitel Banknak a tisztségviselője.

 

A Párbeszéd Magyarországért ezek alapján követeli, hogy Magyarország egyik legnagyobb kincsével kapcsolatban a fideszhaverok rövidtávú érdekei kiszolgálása helyett  átgondolt és szabályos rendeletek mentén szülessenek döntések. 

 

 

Budapest, 2016. július 21.

 

V. Naszályi Márta

 

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

budavári önkormányzati képviselő

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!