Megosztás
2013.6.30.

Az Együtt – Párbeszéd Magyarországért Szövetség tiltakozik a fideszes tankönyvtrafik-központ nyári pénzbehajtó akciója ellen. Hagyják abba az iskolás gyerekek szüleit fenyegető csekkek küldözgetését, és kérjenek bocsánatot az érzéketlen és jogszerűtlen lépésért!

Hónapokkal a tankönyvek kézhezvétele előtt a szülőknek csekkeket küldtek ki, hogy fizessék be a tankönyvcsomag árát, különben esetleg nem kapják meg a gyerekek a tankönyvüket. Eleve jogszerűtlen, hogy olyanoknak küldték a fenyegető levelet és csekket, akikkel nem is állnak szerződésben. A közfelháborodás hatására tegnap a Minisztérium felszólította a tankönyvtrafik-központot, a KELLO-t, hogy a határidőt tolja ki augusztus 15-re. Ezzel a nyári pénzbehajtás felelősségét is magára vállalta a Fidesz-KDNP.

Vajon kinek fial hónapokon át a tankönyvtrafik-központ által jó előre beszedett pénz? Vajon miért nőtt az árrés is, az árak is? Miért nem teremtenek átlátható, keresletvezérelt tankönyvpiacot? Valakik már megint nagyon jól jártak!

Az Együtt – PM Szövetség követeli, hogy a határidőt módosítsák a könyvek kézhezvétele utánra, és kérjenek bocsánatot a szülőktől a nyári pénzbehajtásért, az oktatást sújtó sorozatos megszorításokért. Erről írjon levelet Orbán Viktor! Addig is felszólítjuk a fideszes tankönyvtrafik-központot, hogy hagyja abba a magyar gyerekek és szülők vegzálását!

Karácsony Gergely, országgyűlési képviselő, a PM képviselői csoportjának vezetője
Erőss Gábor, a PM oktatáspolitikusa