Megosztás
2015.10.7. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint ahol a Fidesz és a közpénz, köztulajdon találkozik, ott általában iparszerű lopást tapasztalunk. Lázár Jánost kérdezzük: kivételnek gondolja, hogy a mezőgazdasági cégeket szétlopják? És mi a helyzet a többi állami vállalattal?


Lázár János szerint a kormány azért kívánja eladni az állam földvagyonát, mert „szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket. … amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét.”


Lázár minisztériuma irányításával a Fidesz-kormány állami tulajdonba vette az energiaszolgáltatást, a kukaürítést, a kéményseprést, a vízműveket, a távhőt, a gáztárolókat, több bankot stb.


Ennek fényében a PM írásbeli kérdéssel fordul a miniszterhez: az összes állami céget szétlopja a fideszes menedzsment? Mit tesz a kormány a fideszes menedzsmentek intenzív tolvajlása ellen? Miért nem sikerült megelőzni a mezőgazdasági cégek szétlopását, és miért lenne sikeres ez a kísérlet a többi állami cég esetében? Támogatja-e a PM által kidolgozott Korrupcióellenes Ügyészség felállítását? Netán a Fidesz rendszerének lényegi része, hogy a fideszes menedzsmentek szétlopják a közpénzt, aztán visszacsorgatnak belőle a pártnak?


Ha Lázár Jánost újabban zavarja a korrupció, akkor számoljon el az általa levezényelt trafikmutyival! Ha pedig bűncselekményekről van tudomása, köteles feljelentést tenni – a PM tehát várja a jogi lépéseket.

 

 

Budapest, 2015. október 7.

Tordai Bence, a PM szóvivője