Megosztás
2015.3.18. |

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága leszavazta a trafikkárosultak jogsérelmének orvoslására benyújtott törvényjavaslatot. A Párbeszéd Magyarországért szerint a Fidesz ezzel ismét bizonyította, hogy a „keményen dolgozó emberek” szlogen is csak egy lopott „politikai termék” és valójában cserbenhagyják a keményen dolgozó vállalkozókat. 

 

A PM továbbra is precedens értékűnek tekinti az Emberi Jogok Európai Bíróságának azon döntését, amelynek értelmében elmarasztalták a magyar államot, és egy trafikkárosult számára 15 ezer eurós kártérítést ítéltek meg.

 

A PM többször tiltakozott a múltban a trafikosok kirablása ellen. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntése után Szabó Tímea a PM nevében törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a többi, utcára került trafikos vállalkozó is legalább 15 ezer eurós kártérítésben részesüljön.

 

Orbán Viktort és kormányát továbbra sem érdekli az, hogy több ezer ember, köztük számos rokkant és több száz család veszítette el megélhetését és munkáját csak azért, hogy a fideszes haverok tovább tömhessék zsebüket. A Rogán Antal vezette Gazdasági bizottság leszavazta a törvényjavaslat tárgysorozatba vételét. 

 

A PM szerint a keményen dolgozó emberek érdekeit nem szavakban, hanem tettekben kell képviselni. A korábbi trafikkárosultak egészen addig keményen dolgoztak, amíg a Fidesz el nem rabolta előlük a vállalkozásukat és el nem lehetetlenítette őket.

 

Budapest, 2015. március 18.

 

Szilágyi Péter, a PM szakpolitikusa