Tordai Bence
Megosztás
2017.5.2. |

Leszavazta a Parlament Igazságügyi bizottságában a fideszes többség a Párbeszéd javaslatát, amely megakadályozta volna a kedvezményes honosítással való visszaélést. A magyar útlevél hamisítása körüli üzletet az Ukrajnában működő orosz maffia uralja, amely a putyini titkosszolgálatokat is pénzeli – talán ezért nem zárta be a Fidesz a jogi kiskaput.

Sajtóhírek szerint a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása óta folyik az útlevél-biznisz. A kedvezményes honosítást fényképes dokumentumok nélkül is el lehet intézni, így hamis papírokkal jutnak magyar útlevélhez a főleg ukrajnai orosz maffiózók által támogatott igénylők, köztük számos bűnöző.

Friss hírszerzési információk szerint az orosz maffia számos országban összejátszik az orosz titkosszolgálatokkal is. Így a magyar útlevél-üzlet nemcsak a maffiát, de Putyin kémeit is gazdagítja.

A Párbeszéd azt mondta: Állítsuk meg Moszkvát! A parlamenti ellenzék támogatta a javaslatot, a fideszes droidok viszont leszavazták azt. Ezek után felmerül a kérdés: vajon az orosz maffiának és Putyin titkosügynökeinek jutó pénzekből visszacsorog a Fidesznek is? Ez magyarázná azt a folyamatos hazaárulást, amit a fideszes képviselők az Országgyűlésben elkövetnek.

Budapest, 2017. május 2.
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!