Megosztás
2015.11.2. |

A gyermekéhezés elleni küzdelem részeként tavalyhoz hasonlóan a Párbeszéd Magyarországért (PM) idén is benyújtott egy 3 milliárd forintos költségvetési módosító javaslatot annak érdekében, hogy az állam biztosítsa a téli szünidei étkeztetést minden nélkülöző gyermek számára.

 

Nagyon reméltük, nem csak a PM téli szünetre vonatkozó javaslatát, hanem a Nemzeti Minimum programot is támogatja a kormány, és végre megkezdődhet az érdemi közös munka a gyermekéhezés felszámolásában.

Szabó Tímea elmondta, hogy az Országgyűlés népjóléti bizottsága a mai napon nem támogatta a gyermekéhezés felszámolásáról szóló határozati javaslat tárgysorozatba vételét, pedig azt KDNP kivételével minden frakció valamely politikusa aláírta. Magyarul a Fidesz-KDNP nem támogatta a gyermekéhezés felszámolásáról szóló javaslatot! A gyermekéhezés felszámolásának kérdése olyan ügy, amelyért össze kellene fogni és közösen kellene küzdeni.

A gyermekéhezés hazánk szégyene, ezért annak felszámolása közös ügyünk kell, hogy legyen. Elszomorító, hogy még ennek érdekében sem tudnak összefogni a pártok.



2015. november 2., hétfő 13:37