Megosztás
2016.4.4. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a panamai offshore-botrány iratainak kiszivárgása után egyértelművé vált, hogy a Fidesz az oligarchák és az offshore-lovagok pártja.

 

   

  Tordai Bence a párt szóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormánynak a 2010-es választások után első dolga volt az előző baloldali-kormány által bevezetett offshore-ellenes csomag eltörlése, most pedig egy volt fideszes országgyűlési képviselő is "offshore céggel bukott meg". Hozzátette, hogy Rogán Antal, a Fidesz volt frakcióvezetője készítette elő és nyújtotta be azt a letelepedési kötvényekről szóló törvényt, amely miatt offshore cégek tízmilliárdos nagyságrendű veszteséget okoznak az adófizetőknek. Megjegyezte, hogy a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank pedig offshore cégtől vásárolta meg az Eiffel Palace-t.
    A Süddeutsche Zeitung német lapnak több százezer offshore cég titkos adatát szivárogtatta ki egy titkos forrás a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától, amely névtelen offshore vállalatokat ad el az ügyfelei számára a világ számos részén.

 

Budapest, 2016. április 4., hétfő (MTI)

 

Párbeszéd Veled!