Megosztás
2016.7.14. |

A Párbeszéd Magyarországért fényképes igazolvány bevezetését javasolja a személy és vagyonőrök számára - közölte Szabó RebekaPárbeszéd Magyarországért politikusa csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

 

 

    Ennek szükségesességét mutatja, hogy a Városligetben, a múzeumi projekt ellen tiltakozókat számos jogszerűtlen intézkedés ért a vagyonőrként fellépő "kopasz verőemberek" részéről - mondta az ellenzéki politikus, aki Zugló alpolgármestere is egyben.

    Azt is javasolják, hogy a jogszerűtlen intézkedések elszenvedői ne a vagyonőri kamarához nyújthassák be panaszaikat, hanem a független rendőrséghez - tette hozzá.

    Szabó Rebeka hangsúlyozta, hogy  számos korábbi bűncselekmény kizárja, hogy valaki vagyonőr lehessen, ám ezek között nem szerepel a sporteseményekre jellemző rendbontás. Mivel a Városligetben alkalmazott "kigyúrt kopaszok" is gyakran vesznek részt labdarúgó mérkőzéseken, indokolt volna azt is kizárni a vagyonőri tevékenységből, aki rendbontást követ el - hangsúlyozta.

    Szeretnék kérni azt is, hogy a rendőrség ellenőrizze a ligetvédőkkel szemben fellépő vagyonőr cégeket - fűzte hozzá.

    Végül Sági Attilának a Városliget Zrt. igazgató-helyettesének azon nyilatkozatára reagált, miszerint szükségtelennek tartja a vagyonőröket a ligetben és a napokban visszavonják őket. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a Párbeszéd Magyarországért követeli, hogy a vagyonőröket ne néhány nap múlva, hanem azonnal vonják vissza.

    Ugyancsak követelik az egész múzeumi projekt felfüggesztését és érdemi párbeszéd megindítását a liget sorsáról.

 

Budapest, 2016. július 14., csütörtök (MTI)

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!