Megosztás
2016.9.15. |

A Párbeszéd Magyarországért elképesztőnek tartja, hogy az MNB Felügyelő bizottsága nem vizsgálja Vajda Zita pozícióit és a jegybanktól osztály nélkül felvett osztályvezetői fizetéseit. A bizottság jobbikos tagja szerint erre nincs lehetőségük, a Párbeszéd szerint azonban nem csak a morális problémák felett hunynak szemet.

 
Továbbra is úgy tűnik, hogy a Magyar Nemzeti Bank vezetése és a felügyelő bizottság nem akar érdemben foglalkozni azzal, hogyan is vehetett fel 1 milliós osztályvezetői fizetést Vajda Zita, úgyhogy nem tartozott alá egyetlenegy alkalmazott sem. A Párbeszéd Magyarországért már azt is felháborítónak tartotta, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság véleményét is figyelmen kívül hagyó jegybanki vezetés mindig mindent megnyugtatónak talált. Most Vajda Zita ügyét is legszívesebben a szőnyeg alá söpörnék, legalábbis ez derül ki a testület jobbikos tagjának, Nyikos Tamásnak a szavaiból.
 
A Párbeszéd Magyarországért szerint a felügyelő bizottságnak valóban nem kötelessége vizsgálni Matolcsy György nőügyeit, de azt igen, hogy Vajda Zita indokoltan vett-e fel osztályvezetői fizetést, mi szerepelt pontosan a munkaköri leírásában, milyen bérbesorolásba esett és a munkaszerződése illeszkedett-e a jegybank szervezeti szabályozásába.
 
A Párbeszéd már tett büntetőfeljelentést az ügyben, a felügyelő bizottság vezetője, Papcsák Ferenc pedig ne falazzon tovább Matolcsynak, hanem indítson azonnal vizsgálatot!
 
 
Budapest, 2016. szeptember 15.
elnökségi tag
 

Elég volt a fideszes maffiából!

Csatlakozz!