Megosztás
2013.4.29.

 

 

- Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a dohány kiskereskedelmi koncessziók odaítélése kimeríti a hivatallal való visszaélés fogalmát. A szervezet ezért hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Karácsony Gergely azt mondta, több portál is megírta: a Fidesz választókerületi elnökei és a fideszes önkormányzati testületek is foglalkoztak az üggyel és "valójában ők döntöttek arról, hogy ki kaphat koncessziót". A független képviselő hangsúlyozta: a portálok fideszes forrásokra hivatkoznak.   

A PM politikusa szerint hivatallal való visszaélés történt, "mert a pályázatot politikai alapon befolyásolták, annak érdekében, hogy a Fidesz országos kampányhálózatát erősítsék".   

Felszólította a kormányzatot és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy vonják vissza a pályázatot és írjanak ki újat.   

A rendőrség dolga a nyomozás, a magyar jogrend működése felett őrködő képviselőknek pedig az a kötelességük, hogy feljelentést tegyenek az ügyben - válaszolta ara a kérdésre, hogy feljelentését csak a sajtóinformációkra alapozta-e.
   

Budapest, 2013. április 29., hétfő (MTI)