naszályi_sajttáj_20150830
Megosztás
2015.8.30. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint a szolgáltatás-központú közlekedés megcsúfolása, hogy még hónapokig törmelékek között, koszban, porban bukdácsolunk a főváros egyik legnagyobb közlekedési csomópontján. A PM szerint elfogadhatatlan, hogy a tanévkezdés küszöbén nem lehet normálisan közlekedni a Széll Kálmán téren, holott az előrelátó tervezéssel megelőzhető lett volna. A PM minőségi közlekedésszervezést és szolgáltató szemléletet követel a BKK-tól.

 

A Széll Kálmán tér felújítása halaszthatatlan, Budapest egyik fő közlekedési centruma azonban nem lehet egy nagy építési terület még akkor sem, ha a téren egyébként építkezés folyik. Erre a helyzetre nem magyarázat a nagyszabású építkezés. A kivitelezést úgy kellett volna megszervezni, hogy közben közlekedni is lehessen.

Nem megoldás, hogy bemondják a villamoson, hogy a mozgáskorlátozottak szálljanak le a Széna téren, mivel a Széll Kálmán tér nem akadálymentes. A jó megoldás az átgondolt építésszervezés, a szolgáltatásszemléletű beruházás és a megfelelő tájékoztatás lett volna.

Az utóbbi hiányában jelenleg mindenhol a folyamatosan változó forgalmi rend miatt idegesen bóklászó utasokba és tanácstalanul kérdezősködő turistákba botlunk.

A PM felszólítja a BKK-t hogy a lehető legrövidebb időn belül gondoskodjon a tér akadálymentes megközelíthetőségéről és az utazóközönség megfelelő tájékoztatásáról.

Budapest, 2015. augusztus 30.

V. Naszályi Márta, a PM budapesti szakszóvivője