Megosztás
2015.6.17. |

Szabó Tímea országgyűlési képviselő törvénymódosító javaslatot nyújt be, hogy a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi projektje ne legyen kiemelt beruházás. A PM-társelnök szerint a Római-parti árvízvédelmet csak az érintettek bevonásával, a környezeti értékek megőrzésével szabad megoldani. A fák megóvása és a budapestiek bevonása érdekében a PM levélben fordul Tarlós Istvánhoz és aláírásgyűjtésbe kezd.

 

A főpolgármester - a parlamentii Fidesz-KDNP frakció támogatásával - buldózerként próbál elfogadtatni egy olyan koncepciót, amely a környezet és az emberek helyett a fideszes haverok és a luxusszálloda-tulajdonosok érdekeit szolgálja.

A 24. órában vagyunk, de még lenne lehetőség értelmes újratervezésre. Ezért írt Béres András, a PM III. kerületi önkormányzati képviselője a főpolgármesternek levelet, amelyben azt kéri, hogy a jelenleg tudatosan elhanyagolt Római-part váljon élhetőbbé a gyalogosok és a kerékpárosok számára, és a helyi lakosok, civil szervezetek is érdemben kifejezhessék véleményüket a végső döntés előtt.

A PM meg akar akadályozni egy újabb olyan kiemelt beruházást, amelyet a mutyizás, a fapusztítás és betonozás fémjelez ahelyett, hogy mindenki számára elfogadható megoldást keresnénk.

A PM arra kér minden érintettet, hogy csatlakozzon a Római-part megmentéséért indított aláírásgyűjtéshez:  https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/peticio-romai-part-vedelmeert