Megosztás
2017.7.9. |

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy minden hétre jut egy felszámolt szabadstrand, miközben Mészáros Lőrinc kempingjeire és hoteljeire, a drága fürdőberuházásokra ömlik a közpénz. A Párbeszéd ezeket a pénzeket a szabadstrandok fenntartására és további fejlesztésére csoportosítaná át.

 

A legfrissebb hírek szerint a balatonföldvári Keleti strand is csatlakozott a fizetős fürdőhelyekhez, így már csak 7 szabadstrand maradt a Balaton partján. Ahogyan a többi strand esetében is, úgy most is, az alacsonyabb jövedelmű nyaralni, fürdőzni vágyók kikapcsolódását lehetetlenítik el, hiszen sok család nem engedheti meg magának a többezer forintos napi strandbelépőt.

 

Orbánék először az olcsóbb élelmiszerboltok helyett az üdülőövezetek drága éttermeibe próbálták kényszeríteni a nyaralókat. Most a szabadstrandok felújításának, komfortosabbá tételének támogatása helyett a nyári kánikulában szűkítenék az ingyenes strandolási lehetőségeket.

 

A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan, hogy az egy napra leutazó, kiskeresetű családokat, fiatalokat és időseket a sok esetben megfizethetetlenül drága strandokra kényszerítenék, miközben Mészáros Lőrinc kempingjei és szállodái 10 milliárdos állami támogatásban fognak részesülni.

 

Budapest, 2017. július 9.

Párbeszéd Sajtó

 

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!