Megosztás
2013.9.30.

Az Együtt-PM számára elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés úgy szavazza meg a Normafa Park történelmi sportterületről szóló törvényt, hogy arról sem a fővárosi polgárokat, sem a XII. kerület lakosait nem kérdezte meg senki - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka. A választási szövetség színeiben politizáló független képviselő ezért egy zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be, amelynek alapján jogszabály egyelőre még akkor sem léphetne hatályba, ha azt hétfőn megszavazzák.

 

Elképzelése szerint a hatályba lépésről majd egy külön törvény rendelkezne, de az arról a jogszabályról szóló javaslatot csak akkor nyújtaná be, ha elkészülnek a szükséges hatástanulmányok, kész van a megvalósíthatósági tanulmány valamint a főváros és a kerület lakosai is véleményt nyilvánítottak az ügyben - közölte.

Az Együtt-PM további lépésekre is készen áll - mondta a független képviselő. Hangsúlyozta, hogy már az ombudsmanhoz fordultak az ügyben és tovább folytatják a korábban megkezdett aláírásgyűjtést.

Csütörtökön a XII. kerület képviselő-testülete egyhangúlag támogatta Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatát, amely alapján a helyi önkormányzat népszavazást ír ki a Normafa környékének fejlesztéséről.

 

Forrás:MTI

 

 

2023.09.30