Megosztás
2013.8.28.

Sajnos a balatonalmádi iskolákról a botrányairól elhíresült gimnáziumi igazgatónő kapcsán hallottunk a legtöbbet. Ideje volna, hogy ez megváltozzon, ám erre kevés remény van, mert a Narancsminisztérium nem nevezte ki a tantestület által támogatott igazgatót, viszont sebtében kineveztek egy kívülről érkezett tanárt igazgatóhelyettesnek – így egyelőre ő kormányozza az intézményt a megszorítások, a tankönyvmutyi és a pedagógusbér-csökkentés viharos vizein.

A bizonytalan helyzet és az új kollégiumi munkarend miatt a kéttannyelvű gimnáziumból sorra távoznak a tanárok. De olyan is van, aki most érkezett, és villámkarriert csinált: már a pályázat megjelenése előtt jelentkezett egy tanári állásra, majd pár nap múlva közölték a tantestülettel, hogy ő lesz az igazgatóhelyettes, holott kívülről jött, és nincs is intézményvezetői tapasztalata. S mivel a tantestület és a szülők által támogatott új igazgatót a Narancsminisztérium (egyelőre?) nem nevezte ki, így most ez a látnoki képességekkel rendelkező pedagógus vezeti az intézményt.

Három dologban volt eddig sikeres a kormány oktatáspolitikája: sikeresen elvették a településektől az iskoláikat, a KELLO-ban tömörülő bukott esztergomi fideszes haveroknak játszották át a tankönyvterjesztést, és úgy „növelték” a pedagógusok bérét, hogy sokuk jövedelme még csökken is. Két kérdésünk van Hoffmann Rózsához és a tankerület vezetőjéhez, hogy mégis mikor lesz már béke Almádiban és mikor veszik végre figyelembe a helyi dolgozó emberek és diákok érdekeit?

Balatonalmádi, 2013. augusztus 28.

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM szakpolitikusa

 

Fotó: www.espresso.hu