Megosztás
2013.8.30.

 A fideszmaffiára jellemző bűncselekmények közül hármat emelt ki Csepel központjában tartott sajtótájékoztatóján az Együtt-PM Szövetséget képviselő Tordai Bence, a PM elnökségi tagja, Szilágyi Péter országgyűlési képviselő és Hudák János, a PM csepeli vezetője. A trafikbotrány a fogyasztók és az adófizetők elleni bűncselekmények példája, a választási törvény csepelieket különösen sértő meghekkelése pedig a választópolgárok elleni bűnök legfontosabbika.

Tordai Bence szerint a dohányosokat sújtó 10%-os Lázár-adó mellett egy új, minden adófizetőt büntető fideszes teher jelent meg: a trafikosoknak fizetendő kártérítés. Az Együtt-PM Szövetség feljelentést tett és törvénymódosítást nyújtott be amiatt, hogy a fideszmaffia kiskatonái, az új trafikosok összesen akár 15 milliárd forint kártérítést is kaphatnak, ha a kormányváltás után változtatnak a trafiktörvényen.

Az összesen öt – ebből Csepelen négy – trafikot elnyerő, korábban a csepeli fideszes polgármesternek zenélő Palcsó Tamás példáján jól látni a rendszer működését. Orbán és Lázár kiiktatja a konkurenseket, majd a baráti bankok olcsó hiteléből hozzá nem értő, de fideszhű új trafikosok – palcsótomik – szorítják ki a tisztességes kiskereskedőket az évi 500 milliárdos dohánypiacról. A trafikbáróknak garantált az évi akár több tízmilliós nyereség, és végül, ha üzleti érdekeiket bármilyen sérelem éri, tekintélyes kártérítésre is számíthatnak – ez Palcsó esetében 23 millió forint lenne.

Az Együtt-PM garantálja, hogy a kormányváltás után a károsult régi trafikosokat újra helyzetbe hozzák, és jogállami módszerekkel felszámolják a dohányosok és nemdohányzók pénzéből fenntartott fideszes hálózatot.

Szilágyi Péter a választók elleni bűnökről szólva elmondta, Csepel az egyik fő kárvallottja a Fidesz választási törvényének. Az új egyéni választókerületeket úgy alakította ki a Fidesz, hogy a baloldali érzelmű kerületek lakosainak szavazata kevesebbet érjen. Csepel példáján nagyon jól láthatjuk ezt, hiszen az új, 17. választókerület, az egyik legnagyobb népességű Budapesten, de ugyanúgy egy képviselőt küldhet a parlamentbe, mint a jóval kisebb lakosságszámú jobboldali választókerületek. Szilágyi fontosnak tartotta azt is, hogy a következő országgyűlés orvosolja ezt az igazságtalanságot.

A sajtótájékoztatón Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért csepeli vezetője elmondta, hogy a PM – szövetségeseivel együttműködve – helyben is egy igazságos, szolidáris és zöld országért fog dolgozni.

 

Budapest, 2013.augusztus 30.

Szilágyi Péter országgyűlési képviselő,

az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa

 

Tordai Bence

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

 

Hudák János

a Párbeszéd Magyarországért csepeli csoportvezetője